Про магів і магуєв

Магічні закони відмінні від езотеричних навіювань.

    Езотерика це, як інтернет каша різної інформації про все і ні про що взагалі. Без доказів, без можливості перевірити та купа містичних історій, як правило отримане від челінгів з сумнівних джерел. Більшість з них описують психічні симптоми з певною часткою маніпулятивної симптоматики, а саме про потойбіччя та тонкопланове. Самовпевнене ствердження та лякалки на первинних страхах та викривлених релігійних догм. Хай то буддизму християнства або інших міфів.
    Саме страшне у цьому потоку бурди є те, що шизотеричні потоки непотрібну лізуть у сферу магії наганяючи брехню та оману. Ділячи на кольори різних спектрів саму магію, як науку, тим самим дискредитуючи магію та приписують їй того що не є правдою.
    Магія то є наука і мистецтво, де діють певні закони та аксіоми, які більш описують суть природи явищ та феноменів. Без фантазій та припущень магія вивчає та шукає розуміння механіки процесів, використовуючи той же принцип, що і наука емпіричність дослідження і експерименту. Розвіюючи туман містики та міфічності, шукає раціональні відповіді. Більшість речей у магії базуються на теоріях та припущеннях, але вони хоча б логічні і що саме важливе постійно опрацьовуються наповнюючи новими фактами, які або спростовуються або стверджуються, як певна закономірність.

Віщуни та гадалки, які несуть пихаті пророцтва та недолугі ствердження.

    Безвідповідальні викиди і в більшості без доказів та пояснень та особливо не логічні та безглузді ствердження. Ці потоки недолугості з певним натяком на психічні проблеми, так би мовити, пограничних віщунів з шизотерики, які себе пихато називають магами, нічого спільного з магією не мають.
    Ці типи шкідники на тлі магії, бо масовано дезінформують та псують репутацію справжньої магії.  Так само як церква давно стала бізнесом, так само і тут робляться великий гроші брехнею та шахрайством на людях, які мають проблеми у житті.
    Приписуючи містичні, а іноді психічні розлади певним видуманим істотам, чіпляють їх на не освічених людей та вказуючи на одержимість та підселення. І перші і другі навіть не мають уявлення на природу цих явищ, продовжують свої фантазії та ускладнюють собі і без того хитке психічне здоров'я.
   Дехто вірить у всю цю маячню, а дехто свідомо на цьому заробляє. Демонструє та хизується своїми статками, які він начебто начарував завдяки таємним ритуалам, породжуючи міф про магів та їх можливості філософського каменю.
    Біда у тому, що в це вірять та ведеться більшість, яка викохана церквою на безвідповідальності віри у чудо.

    Головна причина поширеної не правди про магію є безвідповідальність та не бажання нести відповідь за своє життя та вчинки.

    Поширення не правди бере своє коріння з релігії, яка лицемірно замінювала волю людини з усвідомлення відповідальності за свої вчинки відносно себе та інших, на догматичну віру. Перекладання відповідальності за вчинки на міфічні архетипи, які начебто узяли гріхи на себе за все людство. Віками та цілими поколіннями, засобами вбивствами та тортур історично витравлювали у свідомості людства відповідальність та волю за своє життя. Раби божі так називають людей, які віддали своє право бути відповідальними та вільними. Саме магія звільняє розум людини від тортур релігії та робить її вільною.
    Та на жаль більшість магуєв тримаються на фундаменті релігії, культивуючи демонологічні та розбещені історії про різні міфічні істоти. Продовжують культ середньовічних інквізиторів у пошуках бісів, чортів, демонів, кладовищенських ритуалів та чорних мес з якими йде боротьба за душу людини. Розповідаючи про рай та пекло різні анекдоти та лякаючи людей бісовщиною та одержимістю. Тобто винні ті всі маги чарівники та пекельні істоти, які тільки одного бажають зла та болю, страждань та вічних мук людей. Але та вся тупа маячня, пуста маніпуляція робиться лише для одного, щоб збагатитись на недолугості безвідповідальної людини з певними психічними розладами.
    Та якщо прибрати, наприклад з релігії усю чортівню та ворогів людства, то релігія перестане існувати як структура. Так само і в магії приберіть підселенців та різних злих істот, де буде тоді уся ця банда магуєв.
    Залишиться наука яка буде вивчати закони природи і можливості сили людини і це є справжня магія.

Коментарі

Популярні публікації

Накипіло так, що не можу мовчати!

Есе до річниці народження. Памʼяті Павла Загребельного "Нація українців має подорослішати"

Есе 2 або чому "Нація українців має подорослішати" або інструкція куди піти тому, хто це радить...

Перший крок: Вхідні данні про розширення свідомості

Есе 3. Магія як виклик свідомості: чому фантазія привертає, а реальна магія викликає зневагу?